Εθελοντική ομάδα ‘Get Involved’

Η ομάδα εθελοντών “Get Involved” δημιουργήθηκε το 2010 από φοιτητές του τμήματος μας και έχει ως στόχο να βοηθήσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

  • Την Άνοιξη του 2010 συμμετείχαμε  και συμβάλλαμε ουσιαστικά στην εκστρατεία της Action Aid Hellas «1 GOAL - Εκπαίδευση για Όλους» συγκεντρώνοντας υπογραφές μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που διοργανώσαμε όπως, πανό που υπέγραψαν φοιτητές και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, αεροφωτογραφίες και συναυλία με την συμμετοχή γνωστών νεανικών συγκροτημάτων όπως τα Κόκκινα Χαλιά και τραγουδιστών, όπως η Θεοδοσία Τσάτσου  και stand-up comedy actors, οι οποίοι και συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

  • Το 2010 ήταν έτος για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού και οι δράσεις μας επικεντρώθηκαν στο να ευαισθητοποιήσουν τους νέους προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα, στις 6 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με προβολή ταινίας Ντοκυμαντέρ, συζήτηση και έκθεση φωτογραφίας στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Ο Ρόλος της Εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της Παγκόσμιας Φτώχειας". Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να πληροφορήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε κυρίως νέους ανθρώπους, φοιτητές του Πανεπιστημίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και το ευρύτερο κοινό στο κοινωνικό θέμα της «φτώχειας», που αγγίζει ολοένα και περισσότερο τους νέους μας μέσα από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Δρ Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Συγγραφέας και Δημοσιογράφος Χρήστος Οικονόμου και η Εκπρόσωπος της Fair Trade Hellas κα Μαρίνα Σάρλι.

  • Για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, πέρα από την ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα, η ομάδα έθεσε ως στόχο να βοηθήσει μέσα από τη δράση της νεοάστεγους στην Αθήνα. Συγκεκριμένα η ομάδα συνεργάζεται με τον ΜΚΟ «Κλίμακα» και τη γραμμή 1018 και τον ΚοιΣΠΕ «Κλίμαξ Plus», που με μια σειρά επιχειρηματικών δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνικοοικονομική αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία, μεταξύ άλλων, βιώνουν και τον εργασιακό αποκλεισμό.

  • Στις 9 Δεκεμβρίου 2011, η ομάδα διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την πρόληψη της αυτοκτονίας, «Ας κερδίσει η ζωή, Get informed», στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου.Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Κοι.Σ.Π.Ε «Κλίμαξ» και τη γραμμή αυτοκτονίας 1018 και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση γύρω από τα σύγχρονα ψυχικά και ψυχοσωματικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση. Σε διαδραστικό πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συζήτηση  με ψυχολόγους.

  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2011, η ομάδα διοργάνωσε «Γεύμα Αγάπης» στον Ξενώνα Αστέγων και προσέφερε δώρα και ρουχισμό σε 70 περίπου νεοάστεγους της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα Get Involved: http://get-involved-aueb.blogspot.gr/


< προηγούμενο επόμενο >