Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΜΚΟ ‘Άλμα Ζωής’

Με πρωτοβουλία της Δρ. Μαρίας Βακόλα, Επίκουρης Καθηγήτριας του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘Άλμα Ζωής’ συμμετείχε σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2011 με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους φοιτητές  όσο και από τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο.

Μύθοι, άγνοια και προκαταλήψεις πολλές φορές εμποδίζουν την πρόληψη μίας ασθένειας που, αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί ακόμα και να θεραπευτεί. Έτσι, στην ενημερωτική εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και να αναγνωρίσουμε τι είναι αυτό που μερικές φορές μας εμποδίζει να υιοθετήσουμε σωστές συμπεριφορές υγείας.

Οι ομιλητές που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση, ήταν:

Ελένη Φαλιάκου: MD, Xειρουργός Mαστού, Διευθύντρια Κέντρου Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών. Θέμα: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Χριστιάνα Μίτση: Ψυχολόγος ΜSc - Ψυχοθεραπεύτρια Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Θέμα: Ανασταλτικοί παράγοντες πρόληψης.

Συντονίστρια συζήτησης: Ελένη Λέκα, Κοινωνική Λειτουργός ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

< προηγούμενο επόμενο >