Λίγοι από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας γνωρίζουν την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. όπως εγώ. Δεν το λεω από εγωισμό, αλλά κοντεύω μισό αιώνα ζωής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μπήκα φοιτητής το 1966 και έκτοτε έμεινα. Βοηθός, Επιμελητής, Λέκτορας, Επίκουρος, Αναπληρωτής, Αντιπρύτανης, Καθηγητής. Γνώρισα όλες τις μεταλλάξεις του Πανεπιστημίου. Παρακολούθησα από κοντά την ίδρυση των πρώτων νέων τμημάτων του, της Πληροφορικής, της Στατιστικής και των Διεθνών Ευρωπαϊκών & Οικονομικών Σπουδών. Δίδαξα σε όλα τα τμήματα. Έγινα φίλος με όλους τους συναδέλφους και μοιράστηκα την αγάπη τους και τους προβληματισμούς τους για το Πανεπιστήμιο. Και όλοι είχαμε ένα κοινό αίσθημα, ότι κάτι έλειπε από το Ο.Π.Α., κάτι καινούργιο, κάτι μοντέρνο, κάτι ξεχωριστό.

Οι νέοι λάτρευαν αυτή την ιδέα, οι παλαιότεροι την φοβόντουσαν. Όμως, οι νέοι επεκράτησαν και δημιούργησαν το τμήμα Μάρκετινγκ, που και αυτό όπως οι νεαροί δημιουργοί του έψαχνε για σύντροφο. Στην αρχή πήγε με την ώριμη Επιχειρησιακή Έρευνα που στη συνέχεια την άφησε για την νεότερη Επικοινωνία. Και έγιναν το τέλειο ζευγάρι. Έτσι, ζήλεψα και έκανα και εγώ τα ίδια. Άφησα τη γερασμένη Στατιστική και πήγα με το κατά πολύ νεότερο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Άλλωστε από την αρχή το φλέρταρα. Δίδασκα στο τμήμα από την ίδρυσή του.

Τα χρόνια που περάσαμε μαζί ήταν τα καλύτερα. Νέες ιδέες, νέα μαθήματα, νέες γνώσεις, νέες εμπειρίες. Είκοσι χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στην νεολαία μας. Μαζί με τους εξαίρετους συναδέλφους και το προσωπικό του τμήματος δημιουργήσαμε μία νέα γενιά επιστημόνων και επαγγελματιών σε νέες ειδικότητες που έλειπαν από τον τόπο μας.

Να τα χιλιάσεις Μάρκετινγκ, να τα εκατοστίσεις Επικοινωνία.

Ιωάννης Χαλικιάς
Καθηγητής, Μ&Ε, ΟΠΑ