Η Δημιουργία του Νέου Τμήματος Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Έρευνας ανακοινώθηκε 3 μόνο ημέρες μετά την εκλογή μου σε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ύστερα από 16 χρόνια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχα εκλεγεί Λέκτορας στα τέλη του 1988 και η πρόταση να περάσω σε λίγους μήνες στην επόμενη βαθμίδα στο γειτονικό Πανεπιστήμιο μου είχε φανεί ιδιαίτερα κολακευτική, καθώς οι προοπτικές συνεργασίας και το όλο κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό. Όμως, καθώς κάτι μέσα μου δεν ήθελε να μ΄ αφήσει να φύγω από το Ο.Π.Α., βρισκόμουν αντιμέτωπη με ένα σοβαρό δίλημμα.

Η δημιουργία του Νέου Τμήματος ήρθε ως από μηχανής θεός να δώσει λύση στο πρόβλημά μου. Παραιτήθηκα από τη θέση που είχα εκλεγεί στον Πειραιά και με πολλή χαρά εντάχθηκα στη νέα προσπάθεια μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους για την εδραίωση και την ανοδική πορεία του Τμήματος. Δεν θα ξεχάσω τους αγώνες μας τα δύο πρώτα χρόνια για να αρχίσει να λειτουργεί το Τμήμα. Όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Το Τμήμα και οι συνάδελφοι μου ανταπέδωσαν απλόχερα όλες μου τις προσπάθειες. Μου εμπιστεύτηκαν εκτός από σειρά μαθημάτων και μεγάλο κομμάτι από τις υπηρεσίες προς τους φοιτητές όπως σπουδές στο εξωτερικό στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus και Πρακτική Άσκηση. Είχα την ευκαιρία να αναπτύξω συνεργασία με νέους συναδέλφους στο χώρο της επιχειρησιακής επικοινωνίας και του ανθρώπινου δυναμικού και να ιδρύσω μαζί με τον συνάδελφο Δημήτρη Μπουραντά από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας το ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού. Επίσης με τη συμπαράσταση του Τμήματος αναδείχθηκα δύο φορές στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, στη θέση της Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Προσωπικού.

Χρωστάω πάρα πολλά στο Τμήμα και στους συναδέλφους παλαιούς και νέους και θα είμαι πάντα δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Εύχομαι σε όλους, ιδίως τους νεώτερους, όταν αφυπηρετήσουν να νοιώθουν την ίδια ικανοποίηση και χαρά που νοιώθω και εγώ κοιτάζοντας πίσω στα 20 χρόνια που πέρασαν από την Ίδρυση του Τμήματος τα οποία συνέπεσαν με τα πιο δημιουργικά και ευχάριστα χρόνια της ζωής μου.

Νάνσυ Παπαλεξανδρή
Ομότιμη Καθηγήτρια, Μ&Ε, ΟΠΑ