Ξεκίνησα να εργάζομαι στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας το 2008. Τα καθήκοντα μου αφορούν σε Γραμματεία Προέδρου και Δημόσιες Σχέσεις. Ένα από τα αρχικά ραντεβού που είχα προκειμένου να ενημερωθώ για τις δράσεις του Πανεπιστημίου ήταν με την υπεύθυνη του κεντρικού γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του ΟΠΑ κ. Λένα Μανιάτη. Η κ. Μανιάτη με υποδέχτηκε με θέρμη στο γραφείο της και με ενημέρωσε διεξοδικά για τις δράσεις του τομέα της. Κάποια στιγμή προς το τέλος της κουβέντας μας, με παρότρυνε με απόλυτη σοβαρότητα να μην διστάσω ποτέ να εκφράσω τις ιδέες μου και χαριτολογώντας πρότεινε να επιστρέψω στο γραφείο μου και να αλλάξω κατά βούληση τα κάδρα και το χρώμα των τοίχων, κλείνοντας με την χαρακτηριστική φράση ‘… στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα βρεις ανοιχτά μυαλά…’.

Στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας κανένας δεν διέψευσε αυτή την άποψη ενώ είχα την τύχη να έχω απέναντι μου μία ηγεσία που είχε πάντα χρόνο και διάθεση να ακούσει και να λάβει υπόψη ‘τα μικρά και τα μεγάλα’. Στην πραγματικότητα θαυμάζω πολλά μέλη του τμήματος γιατί είναι άνθρωποι πολυπράγμονες με διεθνή ορίζοντα και καταφέρνουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να είναι ανοιχτοί και να διατηρούν ένα υψηλό ακαδημαϊκό ήθος.

Εντύπωση μου έκανε επίσης η ιδιαίτερη προθυμία που είχαν απόφοιτοι του τμήματος, όταν τους προσέγγισα για να μας μιλήσουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη με εφόδιο το πτυχίο τους, αφιερώνοντας λίγο από τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους. Κατά την επικοινωνία που είχα μαζί τους εξέπνεαν ένα αίσθημα σεβασμού προς τους εκπαιδευτικούς τους μέντορες και ευθύνης ως προς την εφαρμογή των γνώσεων τους στον εργασιακό στίβο!

Χρόνια Πολλά ‘Μάρκετινγκ και Επικοινωνία’!

Ερωφίλη Πολιτοπούλου
Γραμματεία Προέδρου, Μ&Ε, ΟΠΑ